Endonezya açıklarında alabora olan gemideki 129 kişi aranıyor
Arama kurtarma kurumu, kötü hava koşulları nedeniyle Java Denizi'nde alabora olan bir Endonezya yolcu gemisinde en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 129 kişinin hala kayıp olduğunu açıkladı.
Arama kurtarma kurumu, pazar günü erken saatlerde kötü hava koşulları nedeniyle Java Denizi'nde alabora olan bir Endonezya yolcu gemisinde en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 129 kişinin hala kayıp olduğunu bildirdi.
Kurum, ekiplerin Virgo Transport 8 adlı gemiden 108 kişiyi kurtarmayı başardığını ve hayatta kalan başka kimse olup olmadığını belirlemek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Geminin yetkililerle bağlantısı kesilmeden önce rotasının üzerinde bulunduğu belirtildi.
Arama kurtarma kurumu, geminin Cumartesi günü 30 mürettebat dahil toplam 243 kişiyle Doğu Java'nın Surabaya kentinden yola çıktığını aktardı.
Kurumun Banjarmasin ofisi başkanı Putu Sudayana, kurtarılan yolcuların başka gemilere alındığını ve bir kısmının Doğu Java'daki bir limana götürüleceğini ifade etti.
17 bin adadan oluşan bir takımada ülkesi olan Endonezya'da ulaşım büyük ölçüde feribotlarla sağlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa'da yargı engeline takılan çocuklara sanal medya yasağı için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron harekete geçti. Macron 15 yaş altına sanal medyanın yasaklanmasını çocukları korumak adına getirmek istediklerini belirtti.
İşgal ordusu ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine topçu saldırıları düzenledi ve Tayri beldesinde bazı evleri ateşe verdi.
Rusya’da devam eden akaryakıt krizi, ülkenin en kritik kentlerinden St. Petersburg’a kadar yayıldı. Ukrayna’nın rafinerilere yönelik İHA saldırıları sonrası benzin istasyonlarında kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.