Eski Sudan Cumhurbaşkanı Beşir'e yolsuzluktan 2 yıl hapis
Sudan'da mahkeme, yolsuzluk ve kara para aklama suçlarından yargılanan eski Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in iki yıl boyunca bir rehabilitasyon merkezinde tutulmasına karar verdi.
Mahkeme, söz konusu karara gerekçe olarak, El Beşir'in 75 yaşında olduğunu "yasalara göre, 70 yaşın üzerindekilere hapis cezası verilmediğini" belirtti.
Sudan'da, artan fiyatlar ve gıda sıkıntısı nedeniyle Aralık 2018'de başlayan protestolar kısa süre içinde El Beşir'in istifasının istendiği gösterilere dönüşmüştü. Yaklaşık 30 yıl boyunca ülkeyi yöneten El Beşir aylarca süren gösteriler sonrası devreye giren Sudan ordusu tarafından geçen Nisan'da askeri darbeyle devrilmişti. Ülkede daha sonra ise ordu ve çoğunluğu solculardan oluşan sivil muhalefet ortaklığında bir geçiş hükümeti kuruldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Federal Meclisu, 50 milyar euroluk dev silahlanma paketini onayladı.
Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın enerji gelirlerini hedef alan petrol taşıyan 41 tankerine yaptırım uygulama kararı aldı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Venezuela’nın talebi üzerine ABD’nin bu ülkeye yönelik saldırılarını ele almak üzere 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı.
ABD Başkanı Donald Trump, imzaladığı kararnameyle Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ülkeye girişini yasakladı.