Eski Sudan Cumhurbaşkanı Beşir'e yolsuzluktan 2 yıl hapis

Sudan'da mahkeme, yolsuzluk ve kara para aklama suçlarından yargılanan eski Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in iki yıl boyunca bir rehabilitasyon merkezinde tutulmasına karar verdi.
Mahkeme, söz konusu karara gerekçe olarak, El Beşir'in 75 yaşında olduğunu "yasalara göre, 70 yaşın üzerindekilere hapis cezası verilmediğini" belirtti.
Sudan'da, artan fiyatlar ve gıda sıkıntısı nedeniyle Aralık 2018'de başlayan protestolar kısa süre içinde El Beşir'in istifasının istendiği gösterilere dönüşmüştü. Yaklaşık 30 yıl boyunca ülkeyi yöneten El Beşir aylarca süren gösteriler sonrası devreye giren Sudan ordusu tarafından geçen Nisan'da askeri darbeyle devrilmişti. Ülkede daha sonra ise ordu ve çoğunluğu solculardan oluşan sivil muhalefet ortaklığında bir geçiş hükümeti kuruldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze’deki ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında, İzzeddin el-Kassam Tugayları, siyonist rejimin bombalaması sonucu enkaz altında kalıp ölen iki siyonist esirin cesedini Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne verdi.
Nijerya'da 16 üst düzey asker, Devlet Başkanı'na yönelik darbe planlaması gerekçesiyle gözaltına alındı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin'de iki devletli çözümün hayata geçmesi halinde Türkiye'nin fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazır olduğunu belirtti.
ABD ile Çin arasında aylardır süren tarife geriliminin çözümü için iki ülke heyetleri, yeni müzakere turunu gelecek hafta Kuala Lumpur’da gerçekleştirecek.