Fransa'da Coronavirus'le mücadele kapsamında ülke çapında maske zorunluluğu başlıyor
 
                         
                        Yeni tip Coronavirus'e (Covid-19) yönelik tedbirler kapsamında, 1 Ağustos’tan itibaren ülke çapında kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirilecek.
Bu uygulamanın ülkedeki sağlık uzmanları tarafından sıkça dile getirilen bir tavsiye olduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "İkinci bir dalgaya hazırlıklı olacağız." dedi.
Macron, test sayılarının artırılacağı ve Coronavirüs tespit edilen kişilerin çevrelerinin daha sıkı takip edileceğini de ifade etti.
Fransa'da şimdiye kadar 172 bin 377 kişide Covid-19'a rastlanırken virüs nedeniyle 30 bin 29 kişi hayatını kaybetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pentagon, uzun menzilli Tomahawk füzelerinin Ukrayna’ya gönderilmesine onay verdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimoviç ile İstanbul’da bir araya geldi.
Vietnam'ın orta kesimlerini etkisi altına alan yoğun yağışlar ve seller nedeniyle ölü sayısı 28'e yükseldi.
Rusya'ya yönelik enerji yaptırımlarına katılmak istemeyen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, petrol ve doğal gaz tedarikinde zorunlu bağımlılığını gerekçe göstererek ABD'den muafiyet talep edeceğini açıkladı.