Fransa’da yakıt fiyatları protestosunda çatışmalar
Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin akaryakıta getirdiği ek zamları protesto eden eylemcilerin ülke genelindeki gösterileri sürüyor.
Fransa’nın başkenti Paris’te polis artan yakıt fiyatlarını protesto etmek için sokaklara dökülen göstericilere karşı basınçlı su ve göz yaşartıcı gaz kullandı.
Protestocularla polis arasında çatışma Şanzelize’de meydana geldi. Polis, kent merkezinde başbakanlık ofisinin de aralarında olduğu önemli yapıların bulunduğu bölgeye girmek isteyen protestoculara müdahale etti.
Polislerin tazyikli su ve biber gazı ile sert müdahalede bulunduğu olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Bazı protestocular polise taşlar atarken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un istifa etmesi gerektiği yönünde de sloganlar attılar.
Protestoya binlerce kişi katıldı. Bölgeye 3 bin polis konuşlandırıldı.
Yetkililer aralarında 2 polisin de bulunduğu en az 8 kişinin yaralandığını açıkladı.
Protestocular geçen hafta da yakıt artışlarını protesto etmiş, gösterilerde bir kişi ölmüştü.
Protestoların nedeni Fransa’da araçların en fazla kullandığı yakıt türü olan dizelin fiyatının 1 yıl içinde yüzde 23 artması. Ülke geneline yayılan protesto dalgasında, 2 bine yakın noktada eylem gerçekleştiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Irak, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun ülkedeki merkezinin 30 Eylül'de kapatılacağını duyurdu.
ABD ordusunun Küba'ya yönelik olası bir operasyon için hazırlık yaptığı iddia edildi. CBS News'in haberinde, Güney Komutanlığı bölgesi için bazı birliklerin 90 ila 120 gün içinde hazır olması istendiği öne sürüldü.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, BM Genel Kurulu kapsamında New York'ta bir araya gelerek Ukrayna'daki durumu ve ikili ilişkileri ele aldı.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda 1 kişinin daha şehit olduğunu belirterek, 7 Ekim 2023’ten bu yana toplam can kaybının 73 bin 928’e yükseldiğini açıkladı.