Fransa'nın başkenti Paris'te Gazze'ye destek gösterisi

Fransa'nın başkenti Paris'te, Gazze'ye destek amacıyla gösteri düzenlendi.
Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesi talebiyle Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan gösteri, Millet Meydanı'nda sona erdi.
Protestocular, Gazze'de ateşkes sağlanmasını talep etti.
Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un siyonist rejime desteğine tepki gösterilip, Paris yönetiminin suça ortak olduğu belirtildi.
Ellerinde "Katil İsrail, Macron Suç Ortağı" yazılı döviz taşıyan göstericiler, "Tek Bir Çözüm: Boykot ve Yaptırım", "Özgür Filistin" ve "Bu Çatışma Değil, Bu Soykırım" sloganları attı.
Yağmura aldırmayan göstericiler, Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda katledilen Filistinli çocukların isimlerinin yer aldığı metrelerce uzunluktaki afiş taşındı.
Ülke genelinde Rennes, Clermont-Ferrand, Toulouse'un da aralarında olduğu farklı kentlerde de Filistin'e destek gösterileri düzenlendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şam kırsalındaki Ataybe kasabası yakınlarında, yıllar önce eski rejimin düzenlediği bir pusu sonucunda hayatını kaybeden yaklaşık 100 kişinin naaşına ulaşıldığı bildirildi.
Esad El Şeybani, 25 yıl aradan sonra bir Suriye dışişleri bakanının ilk resmi ziyareti için Washington'a gitti.
İngiltere’nin başkenti Londra’da çarşamba gecesi düzenlenen “Together for Palestine” adlı dayanışma konserinde yüzlerce sanatçı, aktivist ve konuşmacı bir araya gelerek Gazze için bağış topladı.
Konsey bugün Gazze'de acil, kalıcı ve koşulsuz ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını oylayacak. Tasarı, insani yardımların engellenmeden ulaştırılmasını ve esirlerin serbest bırakılmasını öngörüyor.