Gazze'de soykırımın başlangıcından bu yana şehit sayısı 74 bini aştı
İşgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşında şehit sayısı 7 Ekim 2023'ten bu yana 74 bin 18'e, yaralı sayısı ise 175 bin 79'a yükseldi.
Filistin Sağlık Bakanlığı günlük istatistik raporunda, Gazze Şeridi'ndeki hastanelere son 48 saat içinde iki şehit ve 11 yaralının getirildiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı, 11 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasından bu yana şehit düşenlerin sayısının 1417'ye, yaralıların sayısının ise 4 bin 964'e ulaştığını açıkladı. Naaşlarına ulaşılan şehit sayısı ise 834'e ulaştı
Bakanlığa göre işgal rejiminin saldırganlığında, 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayısı 74 bin 18'e yükselirken, yaralı sayısı da 175 bin 79'a yükseldi.
Ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığı çok sayıda kurban, yıkılan binaların enkazı altında ve sokaklarda bulunmaya devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusu, ateşkese ve çerçeve anlaşmasına rağmen Lübnan’ın güneyindeki beldelere yönelik hava saldırılarına devam ediyor.
İran medyasının bildirdiğine göre , İran silahlı kuvvetleri son iki gecede Hürmüz Boğazı'ndan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 19 ticaret gemisine saldırdı.
Nijerya'nın orta kesimindeki Plateau Eyaleti'nde bulunan bir maden ocağına kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda en az altı madenci öldürüldü ve iki madenci de yaralandı.