General Vahidi: ABD’nin Ayn el-Esed’de en az 70 ölü ve 200 yaralısı olduğuna eminiz
İran'ın eski Savunma Bakanı ve Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün ilk komutanı General Ahmed Vahidi, füzelerle vurulan ABD üssüne dair konuştu.
Vahidi, İsfehan'da yaptığı konuşmada, balistik füzelerle vurulan ABD üssü Ayn el-Esed'de "en az 70 ölü ve 200 de yaralı olduğuna emin olduklarını" söyledi.
General Vahidi ayrıca ABD'nin, İran'ın misillemesinden önce farklı yollarla ve pek çok kez General Kasım Süleymani suikastına cevap vermemelerini kendilerinden istediklerini de belirtti.
ABD, İran tarafından füzelerle vurulan Ayn el-Esed üssünde önce hiç ölü ya da yaralı askerleri olmadığını açıklamış, daha sonra yaralı asker sayısını önce 11 daha sonra 34 olarak belirtmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin resmi haber ajansının haberine göre, işgal ordusuna bağlı Bi'ru's-Seba Zindanı'nda Filistinli bir esirin şehit olduğu bildirildi.
Pakistan'ın Pencap eyaletinde yolcu otobüsüyle minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 14 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.
Malezya Havayolları’na ait kayıp MH370 uçağını bulmak için Hint Okyanusu'nda derin deniz aramalarına yeniden başlandı.
Finlandiya polisi, Helsinki ile Estonya'nın başkenti Tallin arasında uzanan deniz altı telekomünikasyon kablosuna zarar verdiği şüphesiyle Rusya'dan gelen bir kargo gemisine el koydu.