George Floyd'un öldürülmesi davasında üçüncü polis de serbest bırakıldı
ABD'de siyahi George Floyd'un gözaltına alınırken polis şiddeti sonucu ölümünün ardından tutuklanan üçüncü polis memuru da kefaletle serbest bırakıldı.
George Floyd'un 25 Mayıs'ta gözaltına alınırken öldürülmesinden suçlu bulunan ve görevden el çektirilen 4 polis memurundan ikisi, geçen ay 750 bin dolarlık kefaletle serbest bırakılmıştı.
Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te gözaltına alınırken polis memuru Derek Chauvin'in uzun süre boynuna diziyle bastırması sonucu nefessiz kalarak hayatını kaybetmişti.
Olayla ilgili görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamış, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline yayılmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Hindistan'ın iki ülke arasındaki su paylaşımını düzenleyen İndus Suları Anlaşması'nı açıkça çiğnediğini açıkladı.
Fransa'nın Saone-et-Loire vilayetinde çiftçiler, hükümetin tarım politikaları ve artan ekonomik baskıları protesto etti.
Küba’da son haftalarda hızla yayılan birden çok virüs nedeniyle vaka sayısı artarken, hastalığın kalıcı yürüme zorluğuna neden olduğu belirtildi.
HAMAS, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 3 bin 600 konuttan oluşan yeni bir yasa dışı Yahudi yerleşim birimi kurulması yönündeki kararı "uluslararası hukukun ihlalinde İsrail'in siciline işlenen yeni bir suç" olarak nitelendirdi.