Güney Kore'de orman yangınlarında 104 bin hektar alan yandı

Güney Kore'de çıkan büyük çaplı orman yangınlarında zarar gören alanın 104 bin hektara ulaştığı belirtildi.
Kore Ormancılık Servisi'nden (KFS) yapılan açıklamada, yangınlarda zarar gören alanın daha önce tahmin edilen 45 bin 157 hektarın yaklaşık 2,2 katından daha faza olduğu ifade edildi.
Güney Gyeongsang eyaletinde 3 bin 397 hektar, Kuzey Gyeongsang eyaletinde 90 bin 289 hektar ve Ulsan metropolünde bin 190 hektar başta olmak üzere toplamda 104 bin hektarlık alanın yandığı bildirildi.
Yangınlardan en fazla etkilenen bölgenin 28 bin 853 hektar ile Kuzey Gyeongsang eyaletindeki Uiseong olduğu belirtilirken, Andong şehrinde 26 bin 709, Cheongsong bölgesinde 20 bin 655, ve Yeongdeok bölgesinde 16 bin 208 hektarlık alanın yandığı belirtildi.
Güney Kore'nin Güney Gyeongsang eyaletinde 21 Mart'ta başlayan orman yangınları çok geçmeden Kuzey Gyeongsang eyaletine de sıçramış, en az 31 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İspanya ve Portekiz genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi sonrası İspanya İçişleri Bakanlığı olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Ülkede ulaşım, iletişim ve sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanırken, Madrid ve Barselona gibi büyük şehirlerde metro ve tren seferleri durduruldu.
Yemen Ensarullah hareketi, işgalci ABD'nin saldırılarına misilleme olarak uçak gemisi USS Truman'ı hedef aldığını duyurdu.
İşgalci ABD'nin, Yemen'in Amran ve Sana kentlerine 7 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrindeki Masa Dağı Ulusal Parkı'nda çıkan orman yangınında 2 bin 600 hektar alan zarar gördü.