Güney Sudan'daki savaş sona erdi
Güney Sudan'da devam eden iç savaş, muhalifler ve hükümetin Etiyopya’daki toplantıda attığı barış imzasıyla son buldu.
Güney Sudan'da 2013'ten beri süren ve on binlerce insanın ölümüne neden olan iç savaş, barış anlaşmasıyla son buldu.
Muhalifler ve hükümetin, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da katıldığı IGAD toplantısında barış imzaları atıldı.
Barış anlaşması, Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir ve Kiir'in eski yardımcısı muhalif lider Riek Machar'ın katılımıyla imzalandı.
Kiir, 2013 Aralık'ında Machar'ı "darbe girişimi" ile suçlamış, bunun ardından Salva Kiir'e bağlı güçlerle Machar'a bağlı milisler arasında çatışmalar başlamıştı.
2016'daki barış görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından bu yaz Kiir ve Machar yüz yüze görüşme kararı aldı. Görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Los Angeles kentinde, bir otobüs kazasını takip ettiği belirtilen haber helikopterinin düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.
İran İslam Cumhuriyeti ile ABD arasındaki savaşın devam ettiği Hürmüz Boğazı'nda deniz taşımacılığı yeniden geriledi. 15 Eylül'de boğazdan yalnızca 3 geminin geçtiği, önceki gün bu sayının 5 olduğu bildirildi.
Lübnan'ın Washington Büyükelçisi Nada Hamadeh Muawad ile siyonist rejimin Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, siyonist işgal güçlerinin çekileceği bölgelerde Lübnan ordusunun konuşlanması ve bu alanların genişletilmesi ele alındı.
ABD ordusunun, İran'ın geçen hafta Ürdün'deki bir üsse düzenlediği misillemeyi engellemek için 60 ila 70 Patriot ve 12'den fazla THAAD önleyici füzesi kullandığı bildirildi. Saldırıda yaklaşık 20 balistik füze kullanılırken bazı ABD askeri unsurlarının da zarar gördüğü belirtildi.