Haiti'deki depremde 14 kişi hayatını kaybetti

Haiti'de dün meydana gelen 5,9 büyüklüğünde depremde ölü sayısı 14'e yükseldi.
Haiti’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde en az 14 kişi öldü, 100 kişi ise yaralandı. Ekipler depremden etkilenen bölgeye yardım ulaştırmaya çalışıyor.
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin başkent Port-au-Prince’e 219 kilometre mesafedeki Port-de-Paix’nin kuzey batısında meydana geldiğini kaydetti.
Deprem, başkent Port-au-Prince’in aynı sıra komşu Dominik Cumhuriyeti ve Küba’nın doğusunda da ciddi şekilde hissedildi.
Ülkede 2010 yılında meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki deprem başkentin büyük kısmını yerle bir etmiş, 300 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci siyonist rejim sabah saatlerinde yardım bekleyen Filistinli sivillere yönelik yeni bir saldırı daha düzenledi.
Filistinli yıldız futbolcu, 2025 FIFA Dünya Kupası'nda elde edeceği gelirin tamamını, Gazze'ye bağışlayacağını duyurdu.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Birleşmiş Milletler kurumlarının çökmüş durumda olduğunu belirterek, "Filistin'de günlük yaşanan katliamlara karşı BM kurumlarının hiçbir değeri kalmamıştır" diye konuştu.
Rusya’nın dış borcu, 2025 yılının ilk çeyreğinde 26,7 milyar dolarlık artış göstererek toplamda 317,5 milyar dolara yükseldi.