Hamas: Açlık grevindeki esirlerin hayatlarından işgal rejimi sorumlu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimi zindanlarında 70 günü aşkın bir süredir açlık grevinde olan Filistinli esirlerin hayatlarından tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu açıkladı.
Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin esirlere ve özellikle de açlık grevinde olanlara yönelik cinayetlerinin ve ihlallerinin devam ettiğini belirtti.
Açlık grevindeki esirlerden ikisinin hayatlarının tehlikede olduğuna dikkat çeken Berhum, sağlık durumlarının tehlikeli bir aşamaya girdiğini bildiren tıbbi raporlara rağmen, işgal rejiminin esirlerin haklı taleplerini kabul etmediğini ve onları serbest bırakmadığını söyledi.
Berhum, Filistinli iki esirin işgal güçlerinin zalimliğine karşı mücadelelerini kahramanca sürdürdüklerini ve işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerin direniş iradesini yansıttıklarını ifade ederek, Filistin halkından esirlerle dayanışma faaliyetlerini yoğunlaştırmasını istedi.
İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esir sayısının 5700’e ulaştığı, esirlerden 230’unun çocuk ve 48’inin kadın olduğu, 500’ünün idari hapis cezalarıyla işgal rejimi zindanlarında tutulduğu belirtildi.
İşgal rejimi zindanlarında ayrıca 700’ü acil tıbbi müdahaleye muhtaç 1800 hasta esir olduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'da saldırılar ve baskınlar düzenlediği Tulkerim'de Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, nükleer programlarının barışçıl amaç taşıdığını ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında yürütüldüğünü söyledi.
İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 61 artarak 57 bin 823'e yükseldi.
Pakistan'da etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 98'e, yaralı sayısı ise 185'e yükseldi.