HAMAS'tan ateşkes açıklaması
HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşmasına yönelik açıklamalarda bulundu.
Hamas lideri, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, HAMAS'ın ABD'nin, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takasıyla ilgili önerisinden uzaklaştığı yönündeki suçlamaları reddederek, "HAMAS'ın ateşkes önerisine cevabı Biden'ın açıklamaları ve BM kararıyla uyumlu." dedi.
Haniyye, "Filistinlilerin, tüm cephelerde işgalcilere karşı mücadele ettikleri bir bayrama daha girdiklerini" belirterek, "Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Filistin halkı, göçlerden göçlere, bombardımandan bombardımana, kayıplardan başka kayıplara kadar ağır bir kuşatma ve acının en ağır türünü yaşıyor." diye belirtti.
Haniyye, herkesi sınır kapılarının açılması ve Gazze halkının ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçmeye çağırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Donanması, İran'a yönelik savaş kapsamında Orta Doğu'da aylarca görev yapan USS Abraham Lincoln uçak gemisi taarruz grubunda 8 personelin intihar girişiminde bulunduğunu açıkladı. Yaklaşık 5 bin personelin bulunduğu uçak gemisi, 286 gün boyunca denizde kaldı.
Kanada Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maya Tomasi, Netanyahu'nun uçağının ülkenin hava sahası üzerinden uçmasına ilişkin "uçuş izninin herhangi bir devletin politikalarının veya eylemlerinin onaylanması olarak görülmemesi gerektiğini" savundu.
Siyonist rejimin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta Gazze'deki soykırım nedeniyle protesto edildi. Düzenlenen gösterilerde 103 kişi gözaltına alındı.
Hazar Denizi'nde askeri tatbikat sırasında denize sürüklenerek kaybolan 14 Kazak askerinin tamamının cesetleri bulundu.