Hindistan’da etkili olan fırtına nedeniyle 47 kişi hayatını kaybetti.
Hindistan’da etkili olan kum fırtınası ve kuvvetli yağışlar nedeniyle en az 47 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, Madhya Pradesh, Gujarat and Rajasthan eyaletlerinde şiddetinin 50 kilometreye ulaştığı fırtına nedeniyle onlarca ev, elektrik direkleri ve ağaçları devirdi.
Hint yetkililer, Rajasthan eyaletinde etkili olan fırtına ve yıldırım isabet etmesi sonucu en az 24 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Gujarat ve Maharaştra eyaletlerinde ise fırtına nedeniyle 13 kişi öldü.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Venezuela, ABD’nin kendilerine ait balıkçı teknesine yasa dışı müdahalede bulunduğu gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) şikâyette bulundu.
Avustralya, Rusya'nın petrol gelirlerini sınırlamak için yeni yaptırımlarını duyurdu.
Arjantin'de on binlerce protestocu, Devlet Başkanı Milei'nin kemer sıkma politikalarına karşı sokağa çıktı.
Tayland güvenlik güçlerinin Kamboçyalı protestoculara müdahalesi sonucu en az 23 sivil yaralandı.