Hindistan'da kızamık salgını: 12 çocuk öldü
Hindistan'da artan kızamık salgınında, Mumbai ve çevre şehirlerde toplam 12 çocuk hayatını kaybetti.
Yetkililer, kızamık salgınında vaka sayısının 233 kişiye ulaştığını belirterek geçen seneye göre vakaların 3 kat arttığını duyurdu.
Yetkililer, ülkede kızamık sebebiyle 2022'de hayatını kaybeden kişi sayısının 12'ye yükseldiği ve kızamık vakalarının arttığını ifade etti.
Sağlık yetkilileri, aşıya karşı tereddüttün de aşılamanın önünde bir engel olduğuna işaret ediyor.
Birlemiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) verilerine göre, 2020'de dünyada 23 milyon çocuğa rutin aşıları yapılamadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile savaşı sona erdirecek barış planının Zaporijya Nükleer Santrali’nin kontrolü konusunda tıkandığını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin'in Tayvan yakınlarında düzenlediği askeri tatbikata tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan; Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile telefonda görüştü.
Meksika'nın Guerrero eyaletinde 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.