İşgal basınından Netanyahu'ya: Kendisini dinlemeyen bir dünyaya vizyondan yoksun bir konuşma
İşgal basını, Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda "kendisini dinlemeyen bir dünyaya seslendiğini" belirterek, konuşmasını "kibirli, saldırgan ve vizyondan yoksun" olarak nitelendirdi.
İşgal basınından Yedioth Ahronoth'un haberinde, katılımcıların Netanyahu'yu protestosuna işaret edilerek Netanyahu'nun BM Genel Kurulundaki konuşmasını "boş bir salonda ve yalnızlığın hâkim olduğu bir atmosferde" yapıldığına işaret edildi.
"Netanyahu'nun kendisini dinlemeyen bir dünyaya" seslendiği aktarılan haberde, konuşma "kibirli, saldırgan ve vizyondan yoksun" şeklinde nitelendirildi.
Haberde Netanyahu'nun konuşması "sert ve düşmanca" olarak belirtildi.
Seçimlere yaklaşık bir ay kala Netanyahu'nun konuşmasının öncelikle ülke muhalefetine yönelik olduğu kaydedildi.
Netanyahu'nun konuşması, 27 Ekim'de yapılması planlanan seçimlere 33 gün kala ve ülkedeki siyasi tartışmaların yoğunlaştığı bir dönemde geldi.
Muhalefet kesimi konuşmanın içeriğini eleştirdi.
Netanyahu'nun BM Genel Kurul konuşması sırasında pek çok ülke temsilcisi siyonist rejimin Gazze'deki soykırım başta olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'daki toprak gasplarına, Suriye ve Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki göstererek salonu terk etmişti.
Neredeyse boş salona konuşan Netanyahu'nun ise kendisini alkışlatmak için bazı siyonistleri BM Genel Kurulu'na getirdiği görülmüştü.
Ayrıca, Netanyahu New York'ta geniş çaplı gösterilerle halk tarafından protesto edilmişti.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Kasım 2024'te Gazze Şeridi'nde işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle Netanyahu ve eski İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya'nın diplomatik ilişkileri sonlandırma kararını kınayarak, Tahran yönetimine yönelik "terör ve uyuşturucu örgütleriyle bağlantılı olduğu" iddialarının asılsız olduğunu belirtti.
Almanya'nın iki meclisi de cuma günü yakıt vergilerini geçici olarak düşüren bir yasayı onayladı. Bu yasa, rekor seviyedeki yakıt fiyatlarının hane halkları ve işletmeler üzerinde yarattığı baskıyı hafifletmek amacıyla benzin ve dizel fiyatlarında düşüşün önünü açtı.
Tropikal bölgelerde görülen virüsler küresel iklim değişikliği nedeniyle Avrupa kıtasında da kalıcı hale geldi. Çoğunlukla "Culex" cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsü, Avnupa'ya yayılmaya devam ediyor.
Başkent Kiev'e yönelik Rus saldırılarında 7 kişinin öldüğü, 46 kişinin yaralandığı bildirildi.