İspanya’da Coronavirus salgınında ikinci dalga endişesi
Artan vakalar nedeniyle Galiçya Özerk Bölgesi’nde bulunan 70 bin nüfuslu La Marina Bölgesi karantina altına alındı.
10 Temmuz tarihine kadar karantina altına alınan bölgeye sadece iş nedeni ile giriş-çıkış yapılabilecek.
Sokakta maske takmanın zorunlu olduğu bölgede, 10’dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı.
İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da da artan vaka sayısı nedeniyle 200 bin kişinin yaşadığı Segria Bölgesi karantina altına alınmıştı. İspanya’da toplam vaka sayısı 297 bin 625'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 28 bin 385'e ulaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nde sarı hattı geçerek tehdit oluşturduğu gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de düzenlenen Gazze konulu toplantı ile ilgili olarak, "Türkiye olarak ateşkes ihlallerinin barış planını tehlikeye soktuğunu, ikinci aşamaya geçmede büyük riskler oluşturduğunu açıkça ifade ettik. israil tarafından devam eden ihlaller inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor" dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Putin'in Ukrayna'da seçim gerçekleştirilmesine yönelik çağrısı ile ilgili olarak, "Ukrayna'da bir seçimin ne zaman ve nasıl gerçekleştirileceği Putin'e kalmadı. Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Miami'de gerçekleştirilen Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasındaki Gazze toplantısına dair açıklamalarda bulundu.