İtalya ile Özbekistan arasında "stratejik ortaklık" anlaşması
İtalya ve Özbekistan arasında stratejik ortaklık ilişkilerinin kurulmasına ilişkin ortak deklarasyon imzalandı.
İtalya ve Özbekistan arasında stratejik ortaklık ilişkilerinin kurulmasına ilişkin ortak deklarasyon imzalandı.
Başbakan Giorgia Meloni, resmi temaslarda bulunmak üzere Roma'ya gelen Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile başbakanlık sarayı Chigi'de görüştü.
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, iki liderin İtalya ve Özbekistan arasında stratejik ortaklık ilişkilerinin kurulmasına ilişkin ortak deklarasyon imzaladığı kaydedildi.
Buna göre, iki ülke ve sivil toplumları arasındaki işbirliğinin hem ikili hem çok taraflı bağlamda derinleştirilmesine yönelik stratejik ortaklık ilişkiler kurdu.Söz konusu stratejik ortaklık deklarasyonu, siyasi, ekonomik ve ticari alanlardaki işbirliğinden, savunma sanayi ve güvenliğe, ayrıca kültür turizm ile eğitime kadar pek çok konu başlığında ilişkilerin güçlendirilmesi hedefini taşıyor.
Başbakan Meloni de Özbekistan Cumhurbaşkanı ile görüşmesine dair Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Mirziyoyev'i ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Ekonomiden başlamak üzere savunma sanayi ve kültüre kadar bizi birleştiren birçok sektörde işbirliğimizi güçlendirmeyi konuştuğumuz verimli bir görüşme oldu. Önemli anlaşmaların imzalanması ve ortak deklarasyonun kabul edilmesi, ilişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine yükseltme ve ülkelerimiz arasında yeni bir dostluk sayfası yazma fırsatı sunuyor. Özbekistan büyük bir potansiyele sahip ve İtalya için önemli bir ortak, bölgesel düzey de olmak üzere her alanda işbirliğimizi artırmayı amaçlıyoruz." ifadeleri yer aldı.
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Roma'daki temasları kapsamında İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Birleşmiş Milletler'in merkezi Roma'da bulunan Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Çü Dongyü ile ayrı ayrı görüştü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yemen'deki Ensarullah, son 24 saat içinde Suudi ordusunun, Yemen'e "F15" ve "Typhoon" uçaklarıyla 52 hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi.
Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Fayez Rasamni, Lübnan ve Suriye'nin Trablus Limanı'nı Suriye demiryolu ağına yeniden bağlama planlarında ilerleme kaydettiğini ve Lübnan'ın Trablus-El-Abudiyeh demiryolu hattının tasarımını gözden geçirmek ve güncellemek için bir danışmanlık firması görevlendirdiğini söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Tahran'ın ABD asker kayıplarının gerçek boyutunu zamanı geldiğinde açıklayacağını belirterek, yüzlerce üs ve tesisin imha edildiğini ve düzinelerce ABD uçağının yakıldığını bildirdi.
Teknik bir sorun nedeniyle bir Boeing 737 uçağı İran'da acil iniş yaptı.