İzlanda'da Reykjanes Yarımadası'nda yanardağ patlaması

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda geçen aralık ayından bu yana 6 kez patlayan yanardağda, volkanik hareketlilik devam ediyor.
İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda volkanik patlamanın yaşandığı bölgede akan lavlar nedeni ile 4 bin kişinin yaşadığı balıkçı kenti Grindavik tahliye edildi.
Volkanik hareketlilik nedeniyle güvenlik açısından, kasabadan tahliye edilenlerin geri dönmesine izin verilmiyor.
Yetkililer, devam eden hareketlilik nedeni ile bölgeden uzak durulması uyarısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, siyonist rejimin saldırılarına tepki göstererek Netanyahu'yu "21. yüzyılın Hitler'i" olarak nitelendirdi. Siyonist rejimin İran halkına yönelik saldırılarını "cezasız bırakmamaya" çağırdı.
Washington Post'un analizine göre siyonist rejim, ABD'den askeri destek almadığı takdirde İran'ın füze saldırılarına karşı en fazla 10–12 gün daha savunma yapabilecek kapasitede. Füze kalkanı sisteminde ciddi bir yıpranma ve stok tükenmesi yaşanıyor.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, siyonist rejime karşı başlatılan Sadık Vaat 3 Harekâtı'nın 11. dalgasında, hipersonik Fettah füzelerinin kullanıldığını açıkladı. İran, saldırıyla birlikte işgal altındaki toprakların semalarında tam kontrol sağlandığını duyurdu.
İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, işgal rejimine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek "Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız" dedi.