Japonya Meteoroloji Ajansı'nın yaptığı açıklamaya göre, bu yıl Eylül-Kasım ayları arasında Japonya genelinde ortalama sıcaklık, kayıtların tutulmaya başlandığı 1898 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Verilere göre, ülke genelindeki sonbahar ortalaması, normal baz seviyesinin 1,97 santigrat derece üzerinde gerçekleşti ve geçen yıl kırılan rekoru önemli bir farkla 0,58 santigrat derece aştı.
Kurum, rekor kıran sıcaklığın, küresel ısınmanın etkilerine ve jet akımının kuzeye doğru kaymasına bağlı olduğunu, bunun da güneydeki sıcak havanın hakim olmasına yol açtığını belirtti.
Dikkat çeken sıcaklık artışları arasında Saga şehrinde 22,2 derece (ortalamanın 3,2 derece üzerinde), Nagoya şehrinde 21,5 derece (ortalamanın 2,9 derece üzerinde) ve Tokyo merkezinde 20,3 derece (ortalamanın 2,4 derece üzerinde) yer aldı.
Önümüzdeki kış sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyretmesi beklenirken, Noto Yarımadası'ndaki depremden etkilenen bölgeler de dahil olmak üzere Japon Denizi kıyısının bazı bölgelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, "Hızlı Destek Kuvvetleri'ni (HDK) siyasi ve askeri olarak destekleyen ülkeler desteğini kesmediği sürece, savaş durmayacaktır." açıklamasını yaptı.
Filipinler, ihtilaflı sulardaki varlığı sebebiyle Çin yönetimini, Güney Çin Denizi Scarborough Sığı'nda gerilimi artıran faaliyetlerden vazgeçme uyarası yaptı.
Almanya, Ukrayna için üretilen gelişmiş obüslerin ilk ünitesini teslim etti.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Avrupa Birliği'ni (AB), üyesi olmayan NATO ülkelerinin AB'nin savunma sanayi girişimlerine katılımını engellemesi konusunda uyararak, aksi yöndeki eylemlerin İttifak'a zarar vereceğini söyledi.