Japonya’da sel felaketi: 16 ölü, çok sayıda kişi kayıp
Japonya’da yoğun yağışların sebep olduğu sel felaketinde 16 kişi öldü, 13 kişi de suların akıntısına kapılarak kayboldu.
Japonya’nın Kumamoto ve Kagoshima eyaletlerinde dün gün boyunca etkili olan yoğun yağışların yol açtığı sel ve toprak kayması nedeniyle 16 kişi ölürken 13 kişinin ise akıntıya kapılarak kaybolduğu belirtildi.
Yetkiler, kayıp sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade ederek bölgede birçok yerin sular altında kaldığını ifade etti.
Yoğun yağış Kuma Nehri'nin taşmasına yol açarken, kayıp kişilerin bulunması için çalışmaların ise devam ettiği kaydedildi.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Los Angeles kentinde, bir otobüs kazasını takip ettiği belirtilen haber helikopterinin düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.
İran İslam Cumhuriyeti ile ABD arasındaki savaşın devam ettiği Hürmüz Boğazı'nda deniz taşımacılığı yeniden geriledi. 15 Eylül'de boğazdan yalnızca 3 geminin geçtiği, önceki gün bu sayının 5 olduğu bildirildi.
Lübnan'ın Washington Büyükelçisi Nada Hamadeh Muawad ile siyonist rejimin Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, siyonist işgal güçlerinin çekileceği bölgelerde Lübnan ordusunun konuşlanması ve bu alanların genişletilmesi ele alındı.
ABD ordusunun, İran'ın geçen hafta Ürdün'deki bir üsse düzenlediği misillemeyi engellemek için 60 ila 70 Patriot ve 12'den fazla THAAD önleyici füzesi kullandığı bildirildi. Saldırıda yaklaşık 20 balistik füze kullanılırken bazı ABD askeri unsurlarının da zarar gördüğü belirtildi.