KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Kur'an kursu açıklaması
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kur'an kurslarının kapanması söz konusu olamaz." dedi.
KKTC Anayasa Mahkemesinin, ülkedeki Kur'an kurslarının laiklik ilkesine aykırı olduğu bahanesiyle kapatılmasına karar vermesine bir tepki de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan geldi.
Tatar, KKTC Anayasa Mahkemesi'nin Kur'an kursu kararıyla ilgili "Anayasa Mahkemesi'nden kararın açıklanması ama gerekçeli kararın netleşmesinden önce gerçekten üzülerek söylüyorum birilerinin kışkırtmasıyla birtakım söylemlerde bulunmuşlar. Bu fevkalade hassas konudur. Bana verilen bilgiye göre, sabahleyin danışmanlarımla konuyu enine boyuna araştırdım. Bizler bu topraklarda Müslüman olarak imanımızla geldik. Kur'an kurslarının kapanması gibi bir durum asla olamaz." dedi.
KKTC "laiklik ilkesine aykırı olduğu" bahanesiyle Kur'an kurslarını kapatıyor
Tatar, "Milli Eğitim Bakanlığı yetkilidir. O denetleyecek. Burada bir sıkıntı yaratılmaya çalışılıyor. Bu açıklamadan sonra gerekçeli karar detaylarıyla ortaya çıktıktan sonra derhal Din İşleri Başkanlığı'nın da yetkilendirilmesi gerekir. Birtakım spekülasyonlara son verilmesi en büyük dileğimdir. Böyle hassas bir konuyu kışkırtıp bir yerlere çekmenin anlamı yoktur. KKTC Anayasası'nda açık ve nettir. Bizim burada inanç, ibadet özgürlüğümüz anayasanın verdiği haktır. Burada inanç özgürlüğü de vardır, ibadet özgürlüğü de vardır. Herkes dilediği gibi ibadetini de yapar kursuna da gider. Burada bir eksiklik varsa ki derhal düzeltilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iki ülke ilişkilerinde cumhurbaşkanı düzeyinde 17 yıl aradan sonra gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret kapsamında başkent Şam'a geldi.
Nijerya'nın Kwara ve Ogun eyaletlerinde meydana gelen trafik kazalarında 25 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.
Nijerya’da silahlı kişiler, Kaduna eyaletinde tarlada çalışan çiftçileri hedef aldı. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda çiftçi de kaçırıldı.
Maysak Tropik Fırtınası’nın etkili olduğu Çin’in Guangşi bölgesinde bir barajın iki bölümü çökerken gövdede yarık oluştu. 300’den fazla kişi tahliye edilirken, bölgede en yüksek seviyede acil durum ilan edildi.