Lübnan'da ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor

Ülkenin içerisinden geçtiği siyasi sorunların yanı sıra, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle Lübnan'daki ekonomik kriz gittikçe daha da derinleşiyor.
Lübnan, 1975-1990 yılları arasında yaşanan iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.
Ülkede kamu borcu 90 milyar doları aşarken, Lübnan Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) borç almak için görüşmelere başladı.
Lübnan lirasının istikrarsız durumu ve değer kaybı, gıda fiyatlarındaki yükselişi de beraberinde getiriyor. Alım gücü düşen halk, marketlerde ve pazar yerlerinde temel ihtiyaç malzemelerini karşılamakta zorlanıyor.
Elektrik kesintilerinin yaygın bir hal aldığı Lübnan'da ekmek fiyatları da tırmanışa geçti. Bu kapsamda Lübnanlıların, fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Endonezya'nın Papua eyaletinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Arnavutluk'ta 11 Mayıs'taki genel seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Polonya'ya 780 milyon dolarlık Javelin füzelerinin satışına onay verildiğini bildirdi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, Gazze'de derhal ve kalıcı bir ateşkes talep eden yeni bir karar tasarısı daha ABD tarafından veto edildi.