Myanmar’daki depremde ölü sayısı bin 600'ü aştı

Myanmar’ın Mandalay-Sagaing bölgeleri sınırında 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde meydana gelen depremler büyük yıkıma yol açtı.
ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), Myanmar’ın orta kesiminde yer alan Mandalay-Sagaing bölgeleri sınırında 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.
Deprem Tayland, Çin ve Bangladeş'te de hissedilirken, ölü sayısı bin 600’ü geçti. USGS, can kaybının 10 bini aşabileceğini belirtti.
Depremin merkez üssüne yakın yerleşim yerlerinde binaların yıkıldığı ve bazı yapıların yan yattığı görüntüler sosyal medyada yayımlandı. Myanmar’daki yerel yetkililer, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, ancak altyapı hasarı ve artçı sarsıntılar nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İspanya ve Portekiz genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi sonrası İspanya İçişleri Bakanlığı olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Ülkede ulaşım, iletişim ve sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanırken, Madrid ve Barselona gibi büyük şehirlerde metro ve tren seferleri durduruldu.
Yemen Ensarullah hareketi, işgalci ABD'nin saldırılarına misilleme olarak uçak gemisi USS Truman'ı hedef aldığını duyurdu.
İşgalci ABD'nin, Yemen'in Amran ve Sana kentlerine 7 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrindeki Masa Dağı Ulusal Parkı'nda çıkan orman yangınında 2 bin 600 hektar alan zarar gördü.