Nauru Kudüs’te büyükelçilik açtı
Nauru, düzenlenen törenle Kudüs’te büyükelçilik açtı. Nauru, 2019’da Kudüs’ü siyonist rejimin sözde başkenti olarak tanımıştı.
Nauru'nun Kudüs’te açtığı büyükelçilik açılşına, Nauru Dışişleri Bakanı Lionel Aingimea ile siyonist rejim sözde Dışişleri Bakanı Gideon Saar katıldı.
Saar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Aingimea’ya “Bugün Kudüs’ün duvarlarına bir tuğla daha ekledin.” dediğini aktardı.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki oylamalarda siyonist rejimi destekleyen Nauru, 2019 yılında Kudüs’ü siyionist rejimin sözde başkenti olarak tanımıştı.
Nauru’nun Kudüs’ü siyonist rejimin sözde başkenti olarak tanıması, uluslararası alanda tartışmalı olan büyükelçilik kararına yönelik tepkileri yeniden gündeme getirdi.
Siyonist rejim, Doğu Kudüs’ü 1967’den bu yana işgal altında tutuyor ve Kudüs’ün tamamını başkent kabul ediyor.
Ancak bu karar uluslararası toplumun büyük bölümü tarafından tanınmıyor ve çok sayıda ülke büyükelçiliğini Tel Aviv’de tutuyor.
ABD, Guatemala, Honduras, Kosova, Paraguay, Papua Yeni Gine ve Fiji’nin büyükelçilikleri Kudüs’te bulunuyor.
Siyonist rejim tarafından tanınan Somaliland da daha önce Kudüs’te sözde büyükelçilik açmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan'ın başkenti Delhi'nin Satya Niketan bölgesinde meydana gelen çok katlı bina çökmesinde ölü sayısı 7'ye yükseldi.
Jamaika, Afrikalıların köleleştirilmesinin hukuki statüsü ve İngiltere’nin olası tazminat yükümlülüğünün belirlenmesi için Kral Charles’tan hukuki soruları Gizli Konsey Yargı Komitesi’ne taşımasını isteyecek.
Macaristan Başbakanı Péter Magyar, "toplumun tümünün çıkarlarına hizmet edecek ve hiçbir siyasi gücün kendi iktidarını pekiştirmek için kullanmayacağı bir anayasa taslağı üzerinde çalışmaya" başlandığını duyurdu.