Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı saldırı: 11 ölü
Nijerya'nın Plateau eyaletinde yolcu otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Nijerya'nın Plateau eyaletinin Berom Bölge Gençlik Birliği Sekreteri Tengong Rwang, silahlı kişilerin Berom bölgesinde yolcu taşıyan bir otobüse ateş açtığını açıkladı.
Rwang, saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.
Yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirten Rwang, saldırıyı bölgedeki güvenlik güçlerine bildirdiklerini kaydetti.
Nijerya, uzun zamandır ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin saldırılarına maruz kalıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya’da devam eden akaryakıt krizi, ülkenin en kritik kentlerinden St. Petersburg’a kadar yayıldı. Ukrayna’nın rafinerilere yönelik İHA saldırıları sonrası benzin istasyonlarında kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya'ya yönelik normalde 6 aylık dönemler halinde yenilenen bireysel yaptırımların süresini, bazı isimlerin listeden çıkarılması konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yalnızca bir hafta uzattı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, kritik altyapılara yönelik saldırıların karşılıklı olarak durdurulması için Rusya ile bir anlaşmaya varılması konusunda müttefik ülkelere çağrıda bulunduğunu bildirdi.