Pakistan'da katliam gibi kaza: 50 ölü
Pakistan'da yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 50 kişi öldü.
Sindh eyaleti Sakır şehri yakınlarında sabah saatlerinde meydana gelen kazada, yolcu otobüsü, karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı.
Otobüsün hatalı sollama yapması sonucu meydana kazada ilk belirlemelere göre aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 50 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Grammy ödüllü rapçi Macklemore’un Filistin’e destek açıklamalarının ardından Ed Sheeran’ın ABD turnesinden çıkarılması, müzik dünyasında ifade özgürlüğü ve sanatın sınırları konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Troy Meink, Washington’ın Dünya yörüngesinde "uzay kontrol silahları" konuşlandırdığını açıkladı. Meink, silahların düşmanların saldırılarına karşı ABD kuvvetlerini savunabileceğini belirtirken, ABD Uzay Kuvvetleri bu kapasitenin gerektiğinde saldırı ve savunma amacıyla kullanılabileceğini bildirdi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Çornomorsk Limanı’nda askeri malzeme taşıdığı belirtilen bir yük gemisi ile feribotun vurulduğunu açıkladı. Saldırılar sürerken ABD Başkanı Donald Trump’ın duyurduğu enerji altyapılarına yönelik karşılıklı saldırıların durdurulması konusunda Kiev yönetimi, Moskova’nın anlaşmaya uyacağından emin olmadığını bildirdi.
Çin, ABD merkezli yapay zeka şirketi Anthropic’in Üst Yöneticisi (CEO) Dario Amodei’nin, Washington yönetimine Çin’in yapay zeka kapasitesinin sınırlandırılması çağrısına tepki göstererek, teknolojik rekabet ve kısıtlamaların küresel yapay zeka yönetişimine zarar vereceğini bildirdi.