Pakistan'da Silahlı Saldırı: 47 Ölü
Pakistan'ın Karaçi eyaletinde halk otobüsüne yapılan silahlı saldırıda 47 kişi hayatını kaybederken 14 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.
Pakistan'ın Karaçi eyaletinde şehir merkezinde halk otobüsünü durdurduktan sonra içindeki yolculara kurşun yağdıran ve 6 kişi oldukları belirtilen kimliği belirsiz kişiler 47 kişiyi katlederken, otobüste bulunan 14 kişiyi de yaraladı.
Saldırganların olay yerine motosikletlerle geldiği ve ellerindeki silahlarla durdurdukları otobüsün içinde gelişigüzel ateş ettikleri öğrenildi.
Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan yaralılardan durumlarının ağır olanlarının olduğu belirtilerek ölü sayısının artacağından endişe edildiği ifade edildi.
Pakistanlı yetkililer, saldırıyı Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan'ın (TTP) üstlendiğini iddia etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nijerya'da, darbe girişiminde bulunmaya çalıştıkları iddia edilen 42 askerin gözaltına alındığı bildirildi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin durdurulan nükleer silah denemeleri yapması durumunda Rusya'nın aynı şekilde hareket edeceğini bildirdi.
Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar'ın ara buluculuğuyla gerçekleştirilen görüşmelerde, ateşkesin devamı konusunda anlaşmaya varıldı.
Siyonist rejimin ve Yahudi çetelerin, işgal altındaki Batı Şeria'da yaklaşık 25 bin dönümlük alanda Filistinli çiftçilerin zeytin hasadı yapmasına engel olduğu, Filistinlilere ait 13 bine yakın zeytin ağacını yok ettiği belirtildi.