Polonya, Çekya ve Slovenya'nın başbakanları Kiev'e gidiyor

Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovenya başbakanları, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmek üzere Kiev'e gidiyor.
Polonya hükümetinden yapılan açıklamaya göre Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Piotr Fiala ve Slovenya Başbakanı Janez Janša, bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gidecek.
3 başbakanın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşeceği belirtildi.
Söz konusu ziyaretin, daha önce Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yapılan görüşmenin sonucu olduğu ifade edildi
Ziyaretin amacının, "tüm Avrupa Birliği'nin Ukrayna'nın egemenliği ve bağımsızlığına verdiği açık desteği teyit etmenin" yanı sıra, "Ukrayna devleti ve toplumuna geniş bir destek paketi sunmak" olduğu ifade edildi.
BM'nin de aralarında bulunduğu uluslararası kuruluşların arabuluculuğuyla uluslararası toplumun bu ziyaretten haberdar edildiği kaydedildi.
Ziyaret, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı saldırıların ardından başbakan düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ve Avrupa ülkeleri, İran ile nükleer anlaşma müzakerelerinde ilerleme sağlanmaması halinde ağustos ayı sonunu "nihai tarih" olarak belirledi.
Siyonist işgal kuvvetlerini Gazze Şeridi’ne yönelik aralıksız saldırılarında bugün itibarıyla 70 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi ise yaralandı.
Suriye, işgalci rejimin, ülkenin güney bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıları en güçlü ifadelerle kınayarak, topraklarını savunma hakkını kullanma kararlılığını vurguladı.
Yemen'deki Ensurallah, işgal Siyonist rejiminin Negev'de bir askeri noktayı ve Um El Raşraş limanını İHA'larla hedef aldıklarını bildirdi.