Portekiz'de yaşlı bakım evinde grip salgını: 5 ölü
Portekiz'in güneyindeki bir bakım evinde grip salgını nedeniyle 5 yaşlı sakin hayatını kaybetti.
Yerel sağlık yetkilileri yaptığı açıklamada, Portekiz'in güneyindeki bir bakım evinde grip A salgını sonucu beş yaşlı sakinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Orta Alentejo Yerel Sağlık Birimi (ULSAC), Çarşamba gününden bu yana bakım evinden dokuz hastanın Çok Amaçlı Acil Servisine geldiğini bildirdi. Bu hastalardan üçü hayatını kaybetti ve laboratuvar testleri ölenlerden ikisinde virüsün varlığını doğruladı. Diğer üç hasta hastaneden taburcu edilirken, üç hastanın da hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.
Hastanede yaşanan üç ölümle birlikte, salgınla bağlantılı toplam ölüm sayısı beşe yükseldi; daha önce huzurevinde de iki ölüm yaşanmıştı.
ULSAC halk sağlığı departmanı Perşembe günü Evora bölgesindeki Estremoz'da bulunan bakım evini ziyaret etti ve enfeksiyon kontrol önlemlerine, hijyen protokollerine, izolasyon prosedürlerine ve kişisel koruyucu ekipman kullanımına uyumu izlemek de dahil olmak üzere epidemiyolojik gözetim çalışmaları yürütüyor.
Pazar öğleden sonra yapılan takip ziyaretinde, kalan sakinler arasında yeni bir vaka veya klinik durumda kötüleşme tespit edilmedi.
Portekiz Başsavcılığı, ölümlerle ilgili soruşturma başlatıldığını ancak şu ana kadar resmi olarak herhangi bir şüphelinin tespit edilmediğini doğruladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde, Hindu hac festivali hazırlıkları kapsamında 600 yıllık Şahi Camii'nin bir bölümünün yıkılmak istenmesi Müslümanların tepkisine yol açtı. Müslümanlar, Hindu milliyetçisi yönetimin İslam karşıtı uygulamalarının bir parçası olarak değerlendirdikleri karara karşı camide nöbet başlattı.
Uttar Pradeş eyaletinde üç gündür etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 62 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı.
İran İslam Cumhuriyeti'nin 14 Eylül'de Hürmüz Boğazı'nda bir gemiye düzenlediği operasyon sırasında 8 ABD Deniz Piyadesinin yaralandığı bildirildi.