Rusya'da "cinsi sapkınlık" anayasaya aykırı hale getirildi

Ülkede oylanan referandum ile "evlilik kavramı heteroseksüel birliktelik" olarak tanımlandı ve geleneksel aile yapısı Anayasal güvence altına alındı.
Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2036'ya kadar görevde kalabilmesinin yanı sıra evlilik kavramını düzenleyen ve emekli maaşlarının düzenli olarak artırılmasını öngören anayasa değişikliği referandum süreci sona erdi.
Seçim komisyonu, Rusların yüzde 65'inin anayasa değişikliği referandumunda oy kullandığını açıkladı.
Ülkede oylanan referandum ile "evlilik kavramı heteroseksüel (kadın ve erkek arasındaki) birliktelik" olarak tanımlandı ve geleneksel aile yapısı Anayasal güvence altına alındı.
Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, görevde bulunduğu süre boyunca eşcinsel evliliklere ve cinsi sapkınlıklara asla yasallaşmayacağını vurgulamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres Genel Sekreter, mevcut yapının 1945 yılının gerçeklerini yansıttığını belirtti.
İran ve Rus Silahlı Kuvvetleri, Zapad-2025 tatbikatı sırasında taarruz harekatı tatbikatı yaptı.
AB Dışişleri Bakanı Kaja Kallas, AB'nin işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirme planlarını doğruladı.
Tunus'tan Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na Türkiye'den katılan El Aksa Platformu üyesi Sinan Akılotu, yarın Sicilya açıklarındaki İtalyan filoyla buluşmayı hedeflediklerini bildirdi.