Rusya ve ABD arasında 3. görüşme tarihi açıklandı

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, daha önce İstanbul'da masaya oturan Rusya ve ABD heyetlerinin, 24 Mart'ta Riyad'da görüşeceğini duyurdu.
Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.
Waltz ile düzenli şekilde faydalı telefon görüşmeleri yaptıklarını belirten Uşakov, "Son görüşmede, Rusya ve ABD liderlerinin vardıkları uzlaşı doğrultusunda iki ülke uzmanları arasındaki istişare toplantısının düzenlenmesini ele aldık." dedi.
Uşakov, Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliğinin görüşmelerde önceliğe sahip olduğunu belirterek, "Bu arada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla Temmuz 2022'de ilgili paket anlaşmaları imzalanmış ancak bu anlaşmaların tam olarak uygulanmadığını hatırlatmak isterim." açıklamasını yaptı.
Uşakov, Waltz ile bu konudaki istişarelerin iki ülkenin başkanları tarafından atanan isimlerce yürütülmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını ifade ederek, "Bu istişareler, 24 Mart'ta Riyad'da yapılacak. Rus tarafından Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Grigoriy Karasin ve Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktör Danışmanı Sergey Beseda katılacak." diye belirtti.
Rusya ve ABD arasındaki bir önceki görüşme, 27 Şubat günü İstanbul'da yapılmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye'nin güneyindeki Süveyda kentinde yüzlerce kişinin öldüğü çatışmaların ardından hükümete ait tahliye otobüsleri bölgeye giriş yaptı. Yetkililer, ateşkesin korunması ve kamu hizmetlerinin yeniden başlaması için çalışmalar yürütüyor.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), siyonist rejimin Gazze'deki sivillere karşı açlığı bir savaş aracı olarak kullandığını belirtti.
İran'ın Reşt kentinde, gaz sızıntısından kaynaklandığı belirtilen patlamada 13 kişi yaralandı.
Rus Haber ajansı olan TASS'ın iddiasına göre Rusya-Ukrayna arasında yapılacak olan görüşmeler, İstanbul'da yapılacak.