Rusya'dan İngiltere’nin savunma ataşesini sınır dışı etme kararı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Londra’daki Rus savunma ataşesini sınır dışı etme kararı alan İngiltere’nin Moskova’daki savunma ataşesini sınır dışı edeceğini duyurdu.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’nin Moskova Büyükelçiliği temsilcisinin bakanlığa çağrıldığını açıkladı.
Açıklamada, İngiliz yetkililerin Rusya aleyhinde aldığı kararlara tepki gösterilerek, “İngiltere’nin, Londra'daki Rusya Büyükelçiliği Savunma Ataşesine yönelik aldıkları hasmane ve temelsiz karar nedeniyle temsilciye sert bir protesto notası verildi.” denildi.
İngiltere’nin Moskova Büyükelçiliği temsilcisine, İngiltere’nin Moskova Büyükelçiliğindeki savunma ataşesinin sınır dışı edileceği bilgisinin de verildiği kaydedilerek, “İngiliz tarafının 8 Mayıs'ta açıkladığı Rusya karşıtı düşmanca eylemlere tepkimiz bu adımla bitmeyecek. Sorunu tırmandırmayı başlatanlar, daha sonraki misilleme adımları konusunda bilgilendirilecek.” açıklaması yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda can kaybı 57 bin 680’e, yaralı sayısı ise 137 bine ulaştı.
HAMAS'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde bugün ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlarla işgal askerlerini ve araçlarını etkisiz hale getirdi, bir işgal askerini esir almaya çalıştı.
Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye iline bağlı Bayırbucak bölgesinde 7 gündür devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamıyor.
Yemen'deki Ensarullah, işgal altındaki Filistin'de yer alan Ümmü’r-Reşraş Limanı’na doğru seyreden ETERNITY C isimli gemiyi bombaladıklarını, geminin battığını duyurdu.