Şeyh Zakzaki Kaduna Hapishanesi'ne nakledildi

Nijerya İslami Hareketi (IMN) lideri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşi Zeenat Zakzaki, gözaltında tutuldukları yerden Kaduna Hapishanesi'ne nakledildi.
Kuzey Nijerya'nın başkenti olarak kabul edilen Kaduna Yüksek Mahkemesi, yasaklanan Nijerya İslami Hareketinin lideri Zakzaki'nin yerinin sağlık problemleri nedeniyle uygun olmadığını öne sürerek, Zakzaki ve eşi Zeenat Zakzaki'nin gözaltında tutulduğu yerden Kaduna Hapishanesi'ne nakledilmesine hükmetti
IMN medya koordinatörü Yahya Muhammed Soje, yaptığı açıklamada "Şeyh Zakzaki'nin birçok rahatsızlığı bulunuyor ve hapishanedeki şartlar onun için uygun değil." ifadelerini kullandı.
Nijerya İslami Hareketi de bir bildiri yayınlayarak, Şeyh İbrahim Zakzaki ile eşinin Kaduna Hapishanesi'ne sevk edilmesine tepki gösterdi.
Hareketin yayınladığı bildiride "Şeyh Zakzaki ile eşi acil tıbbi bakıma muhtaç durumdalar ve hapsedilmeleri onların haklarının ihlalidir." denildi.
Nijerya İslami Hareketi, ülke yetkililerinden bu iki kişiyi derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmasını istedi.
Bildiride, Kaduna Hapishanesi'nin kötü durumda olduğu ve herhangi bir tıbbi imkândan yoksun olduğu belirtildi.
Ev hapsindeki Zakzaki'nin serbest bırakılması ve tedavi görmesi için temmuz ayında başlatılan gösterilerde çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, olaylar sonrası IMN'nin tüm faaliyetleri yasaklanmıştı.
Nijerya'da Kaduna Yüksek Mahkemesi, Zakzaki ve eşinin Hindistan'da tedavisi için şartlı olarak serbest bırakılmalarına karar vermiş ancak Zakzaki, kendisine uygulanan kötü muamele nedeniyle ağustos ayında Hindistan'daki tedavisini yarıda bırakarak ülkesine dönmüştü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Amerikalı iş adamı Elon Musk, “Amerika Partisi” adlı yeni bir siyasi parti kurduğunu açıkladı.
Siyonist işgalcilerin, Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesinde bulunan çadırları hedef aldığı saldırılarda 4 çocuk şehit oldu.
ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 9'u çocuk olmak üzere 27'ye yükseldi. Yaz kampındaki kayıp 27 çocuğu arama çalışmaları sürüyor.
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Şam'a Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile görüştü