Siyonist işgal rejimi, Kudüs’ün kalbinde 240 yasadışı konut inşasını onayladı

İşgal edilen Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerini takip eden Siyonist İşgal Rejimi sözde Toprak Kurumu'nun, işgal altındaki Kudüs’te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 240 yeni konut inşasını onayladığı bildirildi.
Yeni yasa dışı yerleşim konutlarının, Batı Kudüs'te Yahudilerin takıldığı ana mekânlardan birisi olan Yafa caddesinde bulunan Shaarei Tzedek Hastanesi’nin yakınlarında inşa edileceği kaydedildi.
İşgal edilmiş Filistin toprakları üzerinde kurulması planlanan Yahudi yerleşim birimlerinin, 5 bina üzerinde yükseleceği, binalarda ikamet için kullanılacak dairelerin yanı sıra ticari amaçla kullanılacak iş yerlerinin de bulunacağı öğrenildi.
Öte yandan son yıllarda inşasına onay verilen konut sayısında geçen yıllara oranla yüzde 50 gibi ciddi bir artış olduğuna dikkat çekildi.
Trump'ın Ocak 2017'de ABD'de Başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde, inşasına onay verdiği yeni konut sayısının 2 kat artış gösterdiğinin altı çizildi.
Siyonist işgalcilerin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 252, işgal altındaki Doğu Kudüs'te de 13 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde 600 binden fazla siyonist işgalci Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.
Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin hava bombardımanlarının ardından işgal için kara saldırılarını başlattığı Gazze kentindeki siviller, zor şartlar altında güney bölgelere göç etmeye zorlanıyor.
Batı Şeria ile Ürdün arasındaki Kerame Sınır Kapısı’nda silahlı bir genç, işgal rejimine ateş açtı. Olayda 2 işgalci öldü.
Gazze Sağlık Bakanlığı, açlık ve kötü beslenme nedeniyle son 24 saatte 4 kişinin daha şehit olduğunu, toplam can kaybının 435’e yükseldiğini açıkladı.
Çad Parlamentosu, cumhurbaşkanlığı süresini 5 yıldan 7 yıla çıkaran ve görev süresinin yenilenme sayısına yönelik tüm sınırlamaları kaldıran anayasa değişikliğini ezici çoğunlukla kabul etti.