Suudilere silah ambargosu çağrısı
Avrupa Parlamentosu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kararında Suudilere silah ambargosu çağrısı yaptı.
Avrupa Parlamentosu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak hazırlanan karar tasarısını kabul etti. Tasarıda, Kaşıkçı’nın öldürülme koşulları “insanlığa karşı suç” olarak tanımlandı. Kaşıkçı’nın işkenceyle öldürülmesi kınandı.
Suudilerden “gazetecinin cesedinin nerede olduğunu” açıklaması istenen karar tasarısında "yargısız infaz gibi sistematik uygulamaların insanlık suçu teşkil ettiği” belirtildi.
Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sorumlu Suudi vatandaşlarına yönelik, vize yasağı ve mal varlıklarının dondurulması gibi yaptırımlar hazırlaması için AB devletlerine çağrıda bulunuldu.
AB Konseyinden, Suudi Arabistan'a AB genelinde bir silah ambargosu uygulanması için ortak tutum belirlemesi talep edilen kararda, buna Suudi yönetimi tarafından baskı aracı olarak kullanılabilecek gözetim sistemlerinin de dâhil edilmesi gerektiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meksika’nın Hermosillo kentinde bir süpermarkette meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 23 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.
İngiltere’nin Huntingdon bölgesinde trende yaşanan bıçaklı saldırıda 9'u ağır 10 kişi yaralandı.
Meksika'nın Tepetitlán kentinde etanol taşıyan bir trenin raydan çıkmasının ardından büyük bir yangın çıktı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Karayipler'de uyuşturucuyla mücadelede askeri güç kullanmasını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bu tür eylemler, hem Amerikan hukukunu hem de uluslararası hukuku ihlal ediyor." dedi.