Tarihi Hudaferin köprüsüne Azerbaycan bayrağı dikildi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tarihi Hudaferin köprüsüne Azerbaycan bayrağının dikildiğini duyurdu.
Aliyev, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, tarihi Hudaferin köprüsüne Azerbaycan bayrağını dikti. Aliyev Azerbaycan halkı! Karabağ Azerbaycan'dır!
Aliyev, bu paylaşımının ardından Azerbaycan bayrağını köprüye dikildiği anları gösteren bir video da paylaştı.
Hudaferin köprüsü, 1027'de Şeddadi hükümdarı Fadl ibn Muhammed tarafından Ravvadis'lerle savaşmak için inşa edildi.
Cebrayil bölgesinde bulunan köprü tarihi İpek Yolu üzerindedir. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde bir, Zaporojye Bölgesi'nde ise 2 yerleşim biriminin Rus birliklerinin kontrolüne geçtiğini açıkladı.
Sudan'ın Nil Nehri eyaletinde meydana gelen trafik kazasında 18 kişi hayatını kaybetti.
İran'ın, ABD ile İran-Amerikan mutabakat zaptının uygulanmasına ilişkin diyalogda arabulucu olarak görev yapan Katar ile yarın görüşmeler yapması bekleniyor
Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin, Ahmed Şara döneminde Şam'a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkilerin geliştirilmesi, enerji, ulaştırma ve sınır kapıları başta olmak üzere ortak iş birliği projeleri ele alındı.