Trump elindeki morlukları açıkladı
ABD Başkanı Donald Trump, elinde görülen morlukların günlük aspirin kullanımından kaynaklandığını söyledi, Beyaz Saray'daki toplantılarda uyuduğu iddialarını ise reddetti.
ABD Başkanı Donald Trump, elinde görülen morluklar ve kamuoyuna yansıyan sağlık tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Wall Street Journal'a konuşan Trump, söz konusu morlukların her gün kullandığı aspirin nedeniyle oluştuğunu belirterek, sağlık durumunun "mükemmel" olduğunu savundu.
79 yaşındaki Trump, daha önce ekim ayında manyetik rezonans (MR) görüntüleme yaptırdığı yönündeki açıklamasını da düzeltti. Trump, yapılan tetkikin MR değil, bilgisayarlı tomografi olduğunu ifade etti ve sağlık durumunun abartılı şekilde gündeme taşınmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Son aylarda Trump'ın sağlığı, özellikle Beyaz Saray'daki bazı toplantılarda gözlerinin kapalı olduğu anların kameralara yansımasının ardından yeniden tartışma konusu olmuştu. Trump ise bu iddiaları reddederek "Hiçbir zaman uyumayı seven biri olmadım. O anlar sadece kısa dinlenme anlarıydı" dedi.
Trump'ın sağ eli zaman zaman kalın makyajla ya da bandajla kapatılırken, ayak bileklerinde de şişlikler gözlemlenmişti. Trump, elindeki morlukların kan sulandırıcı etkisi olan aspirinle doğrudan bağlantılı olduğunu vurguladı.
Enerjik ve dinamik bir lider profili çizmeye çalışan Trump, kamuoyundaki imajını sık sık basınla temas, sosyal medya paylaşımları ve kendisini güçlü figür olarak gösteren yapay zekâ görselleriyle pekiştirmeye çalıştııyor.
Trump, geçmişte selefi Joe Biden'ı "uykulu" olmakla suçlamış ve zihinsel ile fiziksel yeterliliğini hedef almıştı. Biden, 82 yaşında görevden ayrılarak ABD tarihinin en yaşlı başkanı olurken, Trump'ın mevcut görev süresi boyunca bu yaşı aşması bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Donetsk Halk Cumhuriyeti, Zaporijya ve Harkiv bölgelerindeki dokuz yerleşim yerinin geçen hafta Rus askeri kontrolüne geçtiğini bildirdi.
Dünya genelinde 2026 Noel ve yılbaşı kutlamaları, birçok ülkede ölümcül kazalar, yangınlar, silah kullanımı ve havai fişek facialarını beraberinde getirdi. Avrupa’dan Avustralya’ya, büyük şehirlerden turistik merkezlere kadar uzanan geniş bir coğrafyada yaşanan olaylarda onlarca kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.
Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı yüzlerce çadır, dün geceden bugün sabahın erken saatlerine kadar, bölgeyi vuran alçak basınçlı hava sisteminin etkisinin artmasıyla sular altında kaldı.
Kenya'da yapım aşamasındaki 16 katlı bir binanın çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı, 2 kişi kayıp.