Trump'tan Türkiye'nin başlattığı harekata ilişkin açıklama

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı harekatı "işgal" ve "saldırı" şeklinde niteleyerek harekatı desteklemediklerini belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı harekata ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Bu sabah NATO üyesi olan Türkiye'nin, "Suriye'yi işgal ettiğini" savunan Trump, " "ABD bu saldırıyı desteklemiyor ve bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu Türkiye'ye açıkça belirtmiştir." dedi ve şunları ekledi:
"Operasyon bölgesinde herhangi bir ABD askerimiz yok. Siyaset sahnesine girdiğim ilk günden itibaren bu sonu gelmez ve anlamsız savaşları sürdürmek istemediğimi vurguladım, özellikle de ABD'nin yararına olmayanları. Türkiye sivilleri, Hıristiyanlar dahil dini azınlıkları koruyacağı ve herhangi bir insani krizin yaşanmayacağı konusunda taahhütte bulundu."
Türkiye, hapisteki tüm DEAŞ savaşçılarının bu şekilde kalmasını sağlamaktan ve DEAŞ'ın herhangi bir şekil veya formda yeniden ortaya çıkmamasından sorumludur. Türkiye'den taahhütlerine bağlı kalmasını bekliyoruz ve süreci yakından takip ediyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İngiltere’nin başkenti Londra’da eylemcilerin düzenlediği yürüyüşte arbede çıktı.
Güney Kore'de bir tavuk çiftliğinde kuş gribi vakasına rastlandı. Yılın ilk vakası nedeniyle yetkililer, ülke genelinde karantina önlemlerini sıkılaştırdı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Dnipropetrovsk bölgesindeki Novonikolayevka ve Novopetrovskoye yerleşim yerlerini ele geçirdiklerini duyurdu.
Siyonist işgalcilerin 11 Ağustos'tan bu yana Gazze kentinde en az 3 bin 600 binayı yıktığı, 350 bin kişiyi de yerinden ettiği bildirildi.