Tunus Cumhurbaşkanı Said, Başbakan Meşişi'yi görevden alarak meclisin yetkilerini dondurdu
Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını, atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralmaya karar verdiğini açıkladı.
Tunus Cumhurbaşkanı Said, meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile New York'taki Türkevi'nde görüştü.
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Barham Salih, çatışmalar, şiddet, zulüm ve güvenliklerine yönelik diğer tehditler nedeniyle 117 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini belirtti.
Finlandiya ve İsveç, savunma işbirliği çerçevesinde ilk kez ortak keşif uçuşu gerçekleştirdiklerini açıkladı. İki ülkenin Finlandiya Körfezi üzerinde uluslararası sularda yaptıkları keşif uçuşu esnasında bir Rus savaş uçağı filosu tespit ettikleri bildirildi.
Güney Afrika’da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi.