Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarında bekleyen 2 geminin daha yola çıktığını duyurdu.
22 Temmuz'da İstanbul'da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalandı.
Bu kapsamda, Ukrayna limanlarında bekleyen gemiler sevkiyatlarını sürdürüyor.
Milli Savunma Bakanlığı, 2 geminin daha yola çıktığını duyurdu.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Tahıl sevkiyatı kapsamında; Barbados bandralı ve 12 bin ton mısır taşıyan FULMAR S isimli gemi Çernomorsk’tan İskenderun’a, 3 bin ton ayçiçek tohumu taşıyan Marşal Adaları bandralı THOE isimli gemi de Çernomorsk’tan Tekirdağ’a gitmek üzere hareket etti. Ayrıca tahıl almak üzere bugün bir gemi de Ukrayna’ya hareket edecek."
1️⃣ Tahıl sevkiyatı kapsamında;
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 13, 2022
▪️ Barbados bandralı ve 12 bin ton mısır taşıyan FULMAR S isimli gemi Çernomorsk’tan İskenderun’a,
▪️3 bin ton ayçiçek tohumu taşıyan Marşal Adaları bandralı THOE isimli gemi de Çernomorsk’tan Tekirdağ’a gitmek üzere hareket etti.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, "Rusya büyük ölçekte silahlanıyor, buna siber saldırılar, sabotaj ve dezenformasyon kampanyaları da ekleniyor." açıklamasını yaptı.
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), insani yardımların girişinin engellendiği Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme vakalarının arttığını açıkladı.
Fransa’nın Bougival kentinde, Yeni Kaledonya’nın özel statülü bir devlet haline gelmesini öngören anlaşma imzalandı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Çin'in Güney Çin Denizi üzerindeki hak iddialarının Hint-Pasifik'te barışı baltaladığını iddia etti.