Ukrayna: Rus Su-35 uçağı düştü

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Herson bölgesindeki kara sularına bir Rus Su-35 uçağının düştüğünü duyurdu.
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rusya dün gece Dnipro şehrindeki askeri ve altyapı tesislerine insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırısı düzenlediğini belirtti.
Çeşitli tip 16 füze ve 20 Şahid-136/131 İHA’larıyla saldırı gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, 4 seyir füzesinin ve İHA’ların tamamının imha edildiği ifade edildi.
Ayrıca açıklamada, "Dün gün sonunda Herson bölgesindeki Ukrayna kara sularına bir Rus Su-35 uçağı düştü. Uçağın düşme nedeni araştırılıyor." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim 2023'ten beri gerçekleştirdiği saldırılarda şehit sayısı 55 bin 297’ye yükseldi.
İran; ABD, İngiltere ve Fransa'ya yönelik sert bir uyarıda bulunarak, bu ülkelerin siyonist rejime yönelik saldırılarını engellemeye çalışmaları halinde, askeri üslerinin ve savaş gemilerinin hedef alınacağını belirtti.
Güney Afrika'nın Doğu Cape eyaletinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 78'e yükseldiği belirtildi.
İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti için saldırı tehdidinde bulunarak siviller için sürgün emri yayımladı.