Yeniden başlayan Cuma gösterilerine ateş açıldı: 6 yaralı
Gazze'de, 3 haftalık aranın ardından yeniden başlayan Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde, işgalcileri protesto eden Filistinli Müslümanlara yine ateş açıldı. Gösterilerde 6 Filistinli yaralandı.
Gazze Şeridi'nin doğusunda bugün ikindiden sonra düzenlenen Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine işgalci siyonistlerin ateş açması sonucu 6 kişinin yaralandığı, çok sayıda göstericinin de göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.
Sınır bölgesindeki toprak yığınlarının arkasına mevzilenen işgalci teröristler, Gazze Şeridi'nin doğusundaki 5 bölgede gösteri için toplanan onlarca kişiye ateş açtı. Acılan ateş sonucu 6 Filistinli Müslümanın yaralandığını bildirildi.
Filistinliler, bugün ikindiden sonra Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün 83'üncü Cuma gösterilerine katılmak üzere Gazze Şeridi'nin doğusundaki belirlenen bölgelere akın etti. 3 hafta ara verildikten sonra yeniden başlayan gösterilere binlerce kişi katıldı.
Öte yandan, Han Yunus'un doğusunda bir Filistinlinin işgalciler tarafından açılan ateş sonucu yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin resmi haber ajansının haberine göre, işgal ordusuna bağlı Bi'ru's-Seba Zindanı'nda Filistinli bir esirin şehit olduğu bildirildi.
Pakistan'ın Pencap eyaletinde yolcu otobüsüyle minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 14 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.
Malezya Havayolları’na ait kayıp MH370 uçağını bulmak için Hint Okyanusu'nda derin deniz aramalarına yeniden başlandı.
Finlandiya polisi, Helsinki ile Estonya'nın başkenti Tallin arasında uzanan deniz altı telekomünikasyon kablosuna zarar verdiği şüphesiyle Rusya'dan gelen bir kargo gemisine el koydu.