Yunanistan askerlik süresini 12 aya çıkardı
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, yeni askerlik süresine ilişkin kararın mayıs ayından itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu.
Yeni kanuna göre askerliğini Türkiye sınırında ve bazı Ege adalarında yapmak isteyen Yunan askerleri, daha önce olduğu gibi yine askerliklerini 9 ay yapacak.
Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama faaliyetleri nedeniyle Türkiye ile ilişkileri bir süredir gergin olan Yunanistan, bölge ülkeleriyle savunma alanında iş birliği anlaşmaları imzalamış, Fransa'dan da 18 Rafale savaş uçağı satın almıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün Şeyh Dağı'ndaki (Hermon) işgal birliklerinin olduğu bölgeye girmesinin Suriye'nin toprak bütünlüğünün ihlali olduğunu bildirdi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, UAEA Yönetim Kurulu'nda İran karşıtı kararın kabul edilmesine tepki gösterdi.
Lübnan ordusu, işgalci rejimin 26 Haziran'dan bu yana ateşkesi 7 bin 700 kez ihlal ettiğini bildirdi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy , Ukrayna güçlerinin Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde bir deniz üssüne saldırdığını söyledi.