Türkiye'de 10 Mart 2020 tarihinde görülen Coronavirus vakalarının ardından yüz yüze eğitime ara verildi. Bu dönemde internet alt yapısı olmayan köylerde kalan öğrenciler, EBA'ya ulaşmada sorun yaşıyor.
EBA üzerinden işlenmeye devam eden canlı dersler, internet, tablet ve bilgisayar sıkıntısı çeken öğrencilerin derslerden geri kalmasına neden oluyor.
Pandemi süreciyle birlikte birçok vatandaşın şikâyet ettiği internete erişim sorunu, EBA'yla birlikte daha da artmaya başladı.
Tepeönü köyü Muhtarı Ziya Ayhan, köylerinde internet sıkıntısı olduğunu belirterek, "İlçemizde 16 tane köyümüz var. Köylerimizin hiçbirisinde internet altyapısı olmadığı için çocuklarımız mağdur, zaten okula gidemiyorlar. Köylerde okul da yok, hepsi ilçe merkezine gidiyor. İlçe merkezindeki öğretmenler köye gelip eğitim veremiyorlar. Öğrencilerimizin EBA üzerinden işlenen canlı dersleri takip edebilmesi için internet olması lazım. Pandemi nedeniyle 2020 Mart ayından bu yana tüm derslerden geri kalan öğrencilerimizin derslerden geri kalma mağduriyetlerini gidermek lazım. Bunun için köylerde internet alt yapısının bir an önce sorunsuz çalışacak hale getirilmesi gerekiyor." dedi.
"Köyde okuyan öğrenciler çok mağdur oldu"
Covid-19 pandemisi nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime geçilmesinin ardından özellikle köyler dezavantajlı duruma düştü. Birçok köy öğrencisi taşımalı eğitimin beraberinde getirdiği sıkıntıların yanı sıra internet ve dijital materyalden de mahrum kalınca ders işleyemez hale geldi.
Öğrencilerin sıkıntılar yaşadığını dile getiren Taşkoyu köyü Muhtarı Hacı Avcı "Bizim öğrencilerimiz köy olarak çok mağdur durumdadırlar. İnternet ve internet altyapısı köyümüzde yok. Öğrenciler öğrenciliklerini unutacak duruma geldi. Köyümüz çok büyük, o kadar öğrenci içerisinde iki öğrencinin tableti var, bu tabletler de öğrenciler için çok yetersiz. Bizim büyük sorunumuz internettir. İnternet alt yapısı olsa öğrencilerimiz mağdur olmayacaklardır. Bu konuda gerekli girişimler yapılarak öğrencilerimizin okulla irtibatlarının sağlanması temennimizdir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze açsından eğitim sürecini değerlendiren İdeal Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Fatih Taş, 12 binden fazla çocuğun yaşam hakkının elinden alınarak eğitim süreçlerine dahil olamamasının insanlık tarihi açısından büyük bir utanç sayıldığını söyledi.
Gaziantep Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Dr. Ahmet Gök, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, öğretmen alımı ve ilkokul çocuklarına karne verilmeyeceği konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.
2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken hem eğlenceli hem de sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklerle eğitim verilmek amacıyla 13-16 Ocak tarihleri arasında "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenleniyor.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Valilik öncülüğünde yürütülen ve ikinci yaşına giren Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) hakkında açıklamada bulundu.