Kadın ve aile konusundaki hadisler işaret diline çevrildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği kapsamında aile ile ilgili hadisler işaret diline çevrilmesi çalışması gerçekleştirildi. Çeviriler bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılmaya başlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını “Erişilebilirlik Yılı” ilan etmesinin ardından engellilere yönelik farkındalık ve onların bilgiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar hız kazandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Geçen yıl gerçekleştirilen işaret dili ile ‘Kur’an ve Hadis Çalıştayı’nın akabinde işitme engellilerin, işaret dili ile Kur’an ve hadisleri anlaması amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü harekete geçti. İşitme engelliler için farkındalık ve bilgiye erişim amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığının web sayfasından ailelere yönelik bilgilendirme amaçlı yayımda olan hadisler, Bakanlık tercümanları tarafından işaret diline çevrildi.
İlk olarak kadın ve aile kavramlarıyla ilgili hadislerin işaret diline çevrildiği çalışma, işitme engellilerin dini bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla devam edecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yapay Zekâ Akademik Tez Programı (ATP) kapsamında, savunma sanayiine yönelik lisans bitirme projeleri ve lisansüstü tez çalışmalarına destek verilecek. Programa başvurular 10 Ekim 2025’e kadar çevrim içi olarak yapılabilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı”, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla Ankara’da yapıldı.
Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2025-YDUS 1. Dönem) ek yerleştirme tercihleri alınmaya başladı.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü, çevre bilincini artırmak ve orman sevgisini küçük yaşlarda aşılamak amacıyla ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle birlikte çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.