KPSS Ön Lisans sınava giriş belgeleri erişime açıldı
ÖSYM, 4 Ekim’de gerçekleştirilecek KPSS Ön Lisans Sınavı’na katılacak adayların sınava girecekleri bina ve salonlara ilişkin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni bugün saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.
KPSS Ön Lisans Sınavı, 4 Ekim tarihinde uygulanacak.
ÖSYM, sınava katılacak adaylara önemli bir uyarıda bulundu. Buna göre adaylar, sınavın uygulanacağı 4 Ekim günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
Adayların sınava giriş belgelerini kontrol ederek sınav günü belirtilen saatte sınav binasında hazır bulunmaları gerekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bakan Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazıya göre, gerekli şartları taşıyan okullarda 40 dakikalık ders süresi 30 dakikaya kadar indirilebilecek. Uygulama, valiliklerin yapacağı planlama doğrultusunda hayata geçirilecek.
Dün Manisa'nın Turgutlu İlçesinde yaşanan öğrencilere yönelik silahlı saldırı olayını değerlendiren Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Okullarda şiddetin bireysel bir sorun olmadığını, belirterek rehberlik ve manevi eğitimin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
ÖSYM tarafından 1 Kasım'da gerçekleştirilecek 2026-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT) için adayların başvuru süreci başladı. Başvurular 30 Eylül'de sona erecek.