LYS başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversiteye girişin ikinci aşaması olan LYS'ye başvurular 4 ile 17 Nisan günleri arasında yapılacak.
ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (öSYM) Başkanlığı tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün saat 10.00'da gerçekleştirildi.
YGS maratonunun ardından adayları üniversiteye girişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı sardı.
YGS'de 180 ve üzeri puan alamayanların LYS'ye katılım hakkı olmayacak. 4 Nisan'da başlayacak LYS başvuruları 17 Nisan günü mesai bitimine kadar devam edecek.
LYS tarihleri
LYS-1 (Matematik): 11 Haziran 2017 Pazar, saat 10.00, 135 dakika
LYS-2 (Fen Bilimleri): 17 Haziran 2017 Cumartesi, saat 10.00, 135 dakika
LYS-3: (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran 2017 Pazar, saat 10.00, 120 dakika
LYS-4: (Sosyal Bilimler) 10 Haziran 2017 Cumartesi, saat 10.00, 135 dakika
LYS-5: (Yabancı Dil) 17 Haziran 2017 Cumartesi, saat 14.30, 120 dakika (Hamza Adiyaman-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul Valisi Davut Gül, il genelinde LGS 2025'ten 500 tam puan alan öğrenciler ile "Türkiye Yüzyılı Çocukları 2025 LGS Birincileri" programında bir araya gelerek başarılarından ötürü öğrencileri, aileleri ve eğitimcileri tebrik etti.
LGS sonrası tercih dönemine girilen bu günlerde öğrencilerin ve velilerin dikkat etmesi gereken en önemli noktaları sıralayan eğitimciler, tercihlerin yüzdelik dilime göre yapılması gerektiğini vurgulayarak, yapılan küçük hataların öğrencileri açıkta bırakabileceği konusunda uyardı.
Batman'da LGS tercihi yapacak öğrencilere destek olmak amacıyla "Doğru Tercih, Sağlıklı Gelecek Projesi" kapsamında LGS tercih danışma merkezleri tercih yapacak öğrencilere danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla okullarda forma dönemi yeniden başlıyor. Bazı kesimler bireysel özgürlüklerin kısıtlanmasından endişe duyarken eğitimciler, uygulamanın disiplin ve eşitlik sağlayacağını savundu.