Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullardaki kıyafet uygulamalarında velilere mali yük getirmeyecek düzenlemeler getirdi. Okul kıyafetleri serbest piyasa koşullarından temin edilebilecek ve marka dayatmalarına izin verilmeyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullardaki öğrenci kıyafetlerine ilişkin yeni düzenlemeler getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik" ve "Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği" kapsamında velilere mali yük getiren uygulamalara son verildi.
Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, özel okullarda okuyan öğrencilerin kıyafetlerinin serbest piyasa koşullarında temin edilebileceğini duyurdu. Velilere, öğrenci kıyafetlerini yalnızca belirli mağaza veya elektronik ticaret platformlarından alma zorunluluğu dayatılamayacak. Bu tür bir zorlamayla karşılaşan velilerin serbest piyasa koşullarında istedikleri yerden kıyafet alabileceği vurgulandı. Ayrıca, özel gün ve kutlamalarda ek maliyet getirecek kıyafetler talep edilmeyecek.
Yeni düzenlemeye göre, okul kıyafetleri sade, ekonomik, kolay temin edilebilir ve pedagojik esaslara uygun olacak. Okul-aile birliği yönetim kurulu ve öğretmenler kurulunun görüşleri alınarak kıyafet belirleme işlemi yapılacak. Kıyafetlerde özel işaret, baskı ve desen bulunmayacak; okul armaları zorunlu tutulmayacak. Kıyafet değişikliği 4 eğitim ve öğretim yılı boyunca yapılamayacak.
Okul kıyafetlerinin görselleri, okulun internet sitesinde yayımlanarak velilere şeffaf bir şekilde sunulacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki ortaöğretim kurumlarında 81 ilde mesleki eğitime yönelik "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında açılan zanaat atölyeleri, yarıyıl tatili sürecinde de öğrencilere, meslek alanlarına dair temel becerileri keşfetme imkânı sunuyor.
Millî Eğitim Bakanlığınca lise öğrencilerinin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabilmesi için hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu MEBİ; "canlı dersler", "deneme sınavları", "konu özeti kitapları" ve diğer yeni modülleriyle öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) bünyesinde faaliyet gösteren 6 öğrenci topluluğunun projesi, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ÜNİDES'ten destek almaya hak kazandı.