Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki ortaöğretim kurumlarında 81 ilde mesleki eğitime yönelik "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında açılan zanaat atölyeleri, yarıyıl tatili sürecinde de öğrencilere, meslek alanlarına dair temel becerileri keşfetme imkânı sunuyor.
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel, örgün eğitim kurumlarında en az 7. sınıf düzeyinde öğrenim gören öğrenciler, 81 ilde valiliklerce uygun görülen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında açılan zanaat atölyelerine ücretsiz katılabiliyor.
Zanaat atölyelerinde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının "Bilişim Teknolojileri, El Sanatları Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Gıda Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Radyo-Televizyon, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Moda Tasarım Teknolojileri, Tarım ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri" olmak üzere on iki alanında hazırlanan 147 modüler kurs yer alıyor.
Modüller arasında, kolay hamur işlerinden ahşap kakmaya, geleneksel Türk süsleme sanatlarından analog devre elemanlarına, meyve sebze üretiminden dijital ses kurgusuna birçok farklı kurs bulunuyor.
Zanaat atölyelerine başvurular, "e-kurs.meb.gov.tr" adresinden yapılabiliyor.
Beceri geliştirme programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri veriliyor ve bu belgeler, öğrencilerin "e-Portfolyo"larına ekleniyor.
Zanaat atölyeleri öğrencilere temel mesleki beceriler kazandırmayı, akademik ve mesleki başarılarını artırarak geniş kariyer seçenekleri sunmayı, mesleğe erişimlerini kolaylaştırmayı ve yaşam boyu öğrenmeye teşvik eden temel mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullardaki kıyafet uygulamalarında velilere mali yük getirmeyecek düzenlemeler getirdi. Okul kıyafetleri serbest piyasa koşullarından temin edilebilecek ve marka dayatmalarına izin verilmeyecek.
Millî Eğitim Bakanlığınca lise öğrencilerinin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabilmesi için hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu MEBİ; "canlı dersler", "deneme sınavları", "konu özeti kitapları" ve diğer yeni modülleriyle öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) bünyesinde faaliyet gösteren 6 öğrenci topluluğunun projesi, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ÜNİDES'ten destek almaya hak kazandı.